Churro Cheesecake

285 min

makkelijk

12

Deze cheesecake combineert een romige cheesecake vulling met heerlijk luchtig croissantdeeg. Het resultaat? Churro Cheesecake! Het is een decadente traktatie die niet te weerstaan is. Serveer het met een drizzle van karamel en verse aardbeien voor een onvergetelijke smaakervaring.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
250 gram croissantdeeg
400 gram roomkaas
80 gram zure room
80 ml verse slagroom
1 medium ei
1 el maizena
2 tl vanille extract
120 gram suiker
2 el zonnebloemolie
VOOR KANEELSUIKER:
120 gram suiker
1.5 el kaneelpoeder

Bereidingswijze

1.

Zorg ervoor dat de roomkaas, zure room en ei op kamertemperatuur zijn. Meng vervolgens roomkaas, zure room, verse slagroom, suiker, ei, vanille-extract en maïzena in een kom en zet opzij.
Voor cheesecake vulling: 400g roomkaas (op kamertemperatuur) 80 zure room 80 ml verse slagroom 1 medium ei 1 el maizena 2 tl vanille extract 120g suiker
Done
2.

Vet daarna een ovenschaal in met olie (ook de zijkanten), bestrooi met de helft van de kaneelsuiker en leg het croissantdeeg erop. Voeg de cheesecakevulling toe, verdeel gelijkmatig met een lepel en leg er nog een laag croissantdeeg bovenop. Bestrijk dit ook met olie en strooi de resterende kaneelsuiker erover. - Indien nodig kun je het croissantdeeg uitrollen als het te klein is. - Druk de stippellijn op het croissantdeeg dicht met je vingers. - De afmeting van mijn ovenschaal is: 24 cm x 14 cm.
Ingrediënten: 250g croissant deeg 2 el zonnebloemolie Voor kaneelsuiker: 120g suiker 1.5 el kaneelpoeder
Done
3.

Bak gedurende 30 minuten op 180 graden in de oven, laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *