Çilbir Turkish Eggs

15 min

super makkelijk

1

Çılbır is een Turks ontbijtgerecht dat al in de 15e eeuw door Ottomaanse sultans werd gegeten. Dit heerlijke gerecht met gepocheerde eieren, yoghurt en rode saus is werkelijk een verrukkelijke combinatie 👌🏻 Check het recept voor deze overheerlijke Çilbir.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
2 eieren
1 sneetje boord
1 el olijfolie
0.5 el verse dille
VOOR YOGHURT
2 el Turkse yoghurt
1 tl gedroogde of verse dille
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR SAUS
0.5 el boter
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl Aleppo-peper optioneel

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg Turkse yoghurt, dille, peper en zout toe. Roer het door en zet het aan de kant.
Done
2.

Rooster daarna het brood aan beide kanten. Kook het water op hoog vuur en voeg vervolgens natuurazijn toe. Kook daarna de eieren voor 3 minuten.
Done
3.

Pak een pan en voeg boter toe. Laat dit smelten en voeg daarna paprikapoeder en Aleppo-peper toe. Beleg het brood met yoghurt, eieren, saus en verse dille. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *