Cilbir

Çılbır is een Turks gerecht van gepocheerde eieren met yoghurt. ⁣Het werd al in de 15e eeuw gegeten door de Ottomaanse sultans. Je kan dit eten als ontbijt of lunch. Het ei, de yoghurt en boter samen creëren een lekkere dip voor brood. Bekijk de video of lees het recept voor de overheerlijke cilbir.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

5 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
2 eieren
100 gram Turkse yoghurt
1 snufje zout
1 snufje peper
1 teentje knoflook
0.5 el roomboter
1 tl aleppo-peper
1 tl chilipoeder
0.5 tl komijn
1 handvol dille

Bereidingswijze

1.

Voeg de yoghurt, geperste knoflook, dille, zout, peper toe in een kom en meng dit goed door elkaar.
Done
2.

Smelt in een pan de boter en voeg chilipoeder, aleppo-peper en gemalen komijn toe. Mix dit door elkaar en je hebt een rode saus. Ondertussen kunnen we de eieren pocheren, de eieren pocheer je door ze te breken in kokend water en vervolgens te koken voor 2 á 3 minuten.
Done
3.

Lepel als eerst de yoghurt op een bord, voeg hierop de eieren en als laatst de saus. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • Nur

    Ik heb het geprobeerd en het was echt lekker 🙂
    Misschien nog handig om erbij te zetten hoeveel eetlepels 100 g yoghurt is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *