Cinnamon Rolls

Deze perfecte Cinnamon Rolls zijn vol van smaak! Ze zijn groot, zacht en de onderkant is goed gekarameliseerd. De Roomkaas glaze maakt het helemaal af. Check de video of lees het recept voor deze overheerlijke Cinnamon Rolls.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
650 gram bloem
100 gram kristalsuiker
80 gram ongezouten boter
240 ml melk
2 eieren
1 eidooier
7 gram instant gist
0.5 tl zout
VOOR VULLING
80 gram zachte boter het is belangrijk dat de boter zacht is, anders is het niet smeerbaar
240 gram basterdsuiker
2.5el kaneel
VOOR ROOMKAAS GLAZE
150 gram roomkaas
120 gram poedersuiker
60 ml melk

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg bloem, suiker, zout en boter toe. Los de gist op in warme melk. Mix daarna het deeg en voeg melk, twee eieren en één eidooier toe. Mix dit voor een paar minuten.
Done
2.

Strooi vervolgens wat bloem en gooi het deeg hierop. Verplaats het in een kom en laat het minimaal anderhalf uur rijzen. Maak ondertussen de vulling met basterdsuiker en kaneel.
Done
3.

Strooi weer wat bloem, leg het deeg hierop en rol het uit. Het deeg moet 1 cm dik zijn. Besmeer het gehele deeg met zachte boter. Lepel daarna de vulling en rol het goed op.
Done
4.

Verdeel het deeg in 9 stukjes en laat het voor 30 minuten rijzen. Bak het daarna voor 15-20 minuten op 180 graden.
Done
5.

Maak ondertussen de glaze met roomkaas, poedersuiker, melk en vanille extract. Haal de cinnamon rolls uit de oven, laat het 15 minuten rusten en giet daarna de glaze eroverheen. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • Carla

    Helaas mislukt bij mij. Twintig minuten in de oven maar deeg bleek nog niet gaar. Glazuur zat er al op dus kon niet terug de oven in. Smaak was heerlijk zoet, dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *