Cinnamon Walnut Banana Bread

Laat je verrassen door ons heerlijke Cinnamon Walnut Banana Bread. Dit zachte brood is een feest van smaken, met rijpe bananen, kaneel, knapperige walnoten, romige roomkaas en decadente chocolade. Elke hap combineert de subtiele zoetheid van bananen met de kruidige toets van kaneel, en de toevoeging van walnoten en chocolade zorgt voor een geweldige textuur.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 rijpe bananen
2 medium eieren
100 gram gesmolten boter
100 gram basterdsuiker
80 gram zure room
2 tl vanille extract
180 gram bloem
2 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
50 gram pure chocolade of chocolade druppels
1 snufje zout
150 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
1 el melk
VOOR WALNOOT TOPPING
80 gram gesmolten boter ongezouten
50 gram basterdsuiker
30 gram walnoten
1 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de roomkaas vulling met roomkaas, poedersuiker en melk. Meng het goed door elkaar en zet het apart.
Roomkaas vulling: 150g roomkaas 50 gram poedersuiker 1 el melk
Done
2.

Plet de bananen met een aardappelstamper of vork en voeg gesmolten boter, eieren, vanille extract, basterdsuiker, zure room, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, zout en pure chocolade. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Ingrediënten: 4 rijpe bananen 2 medium eieren 100g gesmolten boter 100g basterdsuiker 80g zure room 2 tl vanille extract 180g bloem 2 tl bakpoeder 2 tl kaneelpoeder 50g pure chocolade of chocolade druppels Snufje zout
Done
3.

Maak daarna de walnoot topping met gesmolten boter, basterdsuiker, kaneelpoeder en walnoten. Roer het en zet het ook apart.
Voor walnoot topping: 80g gesmolten ongezouten boter 50g basterdsuiker 30g walnoten 1 tl kaneelpoeder
Done
4.

Doe de helft van het bananen mengsel in een brood bakvorm. Voeg de roomkaas toe en maak het af met de rest van het bananen mengsel en de walnoten topping. Bak het als laatst 55 minuten op 180 graden in de oven. Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je het serveert. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *