Citroen Tiramisu

45 min

medium

6

Citroen Tiramisu is een onweerstaanbaar verfrissende variant van de klassieke tiramisu. Deze heerlijke Tiramisu is een perfecte combinatie van zachte smaken en romige texturen. De frisse citroensmaak voegt een verkwikkende twist toe aan de traditionele tiramisu. De romige mascarponevulling, doordrenkt met citroensap en -schil, zorgt voor een harmonieuze balans tussen zoet en zuur. Elke hap biedt een verfrissend genot voor je smaakpapillen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
350 gram lange vingers
VOOR CITROENPUDDING:
4 eidooiers
4 eieren
250 gram suiker
2 citroenrasp van 2 citroenen
100 ml citroensap van 2 citroenen
120 gram ongezouten boter
VOOR CITROENSIROOP:
120 ml water
50 gram suiker
1 citroenschil van 1 citroen
50 ml citroensap van 1 citroen
1 handje verse basilicum
VOOR VULLING:
400 ml verse slagroom met 25g poedersuiker
300 gram citroenpudding
400 gram mascarpone helft van de citroenpudding

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suiker-citroenrasp mix: Doe suiker en citroenrasp in een kom en meng met je handen goed door elkaar. Voeg vervolgens eieren, eidooiers, suiker-citroenrasp mix en citroensap toe in een pan. Kook de citroenpudding een paar minuten al roerend op middel hoog vuur, zet daarna het vuur uit en gooi boter erin. Roer goed door elkaar, zeef het, en zet het in de koelkast.
Ingrediënten: 4 eidooiers 4 eieren 250g suiker 2x citroenrasp 100 ml citroensap (van 2 citroenen) 120g ongezouten boter
Done
2.

Maak vervolgens de citroensiroop met de water, citroensap, suiker, citroenschil en verse basilicum. Kook het even en zet het opzij.
Ingrediënten: 120 ml water 50g suiker 1x citroenschil (van 1 citroen) 50 ml citroensap (van 1 citroen) 1 handje verse basilicum
Done
3.

Klop de slagroom met verse slagroom en poedersuiker.
Ingrediënten: 400 ml verse slagroom 25g poedersuiker
Done
4.

Verplaats het in een kom en voeg mascarpone, de helft van de citroenpudding toe en meng het goed door elkaar. Haal daarna de lange vingers door de citroensiroop en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Voor vulling: 400 ml verse slagroom 300 gram citroenpudding (helft van de citroenpudding) 400g mascarpone
Done
5.

Voeg de helft van de vulling toe en verspreid het goed uit tot aan de randen. Maak vervolgens nog een laag met lange vingers en lepel de rest van de vulling erop. Giet als laatst de citroenpudding erop en zet het 8 uur in de koelkast. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *