COGM Chicken Pasta

Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond pastagerecht? Probeer deze COGM Chicken Pasta, wat staat voor Caramelised Onion Garlic Mushroom. Deze super romige pasta met gekruide kip is ideaal voor een voedzame maaltijd. Met slechts 476 kcal per portie is dit gerecht laag in calorieën, maar toch hoog in eiwitten, met bijna 45g per portie. Perfect voor iedereen die een gezonde en smaakvolle maaltijd wil zonder compromissen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram kipfilet
200 gram verse pasta
250 gram kastanje champignons
0.5 el roomboter
1 el zout voor pastawater
VOOR SAUS:
2 medium uien julienne gesneden
5 teentjes knoflook geperst
2 el balsamicoazijn
2 el citroensap
1 tl mosterd
50 ml pastawater
150 ml kookroom
100 ml magere melk
1 tl gerookte paprikapoeder
0.5 tl oregano
1 tl peper
VOOR MARINADE:
1 el donkere sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper optioneel
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl peper
<b>GARNERING:</b>
Parmezaanse kaas
chilivlokken
verse peterselie

Voedingswaarde per portie

476 KCAL
51,6g Koolhydr
10,1g Vetten
44,2g Eiwitten

Bereidingswijze

1.

Maak eerst de marinade met donkere sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder en peper. Meng het goed door elkaar, voeg de kip toe en zorg ervoor dat de marinade goed verspreid is. Laat de kip minimaal een half uur marineren in de koelkast.
ngrediënten: 400g kipfilet Voor marinade: 1 el sojasaus 1 tl paprikapapoeder 1 tl cayennepeper (optioneel) 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl peper
Done
2.

Doe balsamicoazijn, citroensap, uien, gerookte paprikapoeder, oregano en peper in een pan en karameliseer de uien ongeveer 20 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Verplaats het mengsel vervolgens in een blender samen met magere melk, light kookroom en mosterd en mix kort tot een gladde saus.
Voor saus: 2 medium uien 5 teentjes knoflook 2 el balsamicoazijn 2 el citroensap 1 tl mosterd 50 ml pastawater 150 ml light kookroom 100 ml magere melk 1 tl gerookte paprikapoeder 1/2 tl oregano 1 tl peper
Done
3.

Bak ondertussen de gemarineerde kip 20 minuten in de airfryer op 180 graden of 22-25 minuten in de oven op 200 graden.
Done
4.

Breng een diepe pan met water en zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een beetje van het pastawater opzij.
Ingrediënten: 200g verse pasta 1 el zout *50 ml pastawater apart zetten
Done
5.

Smelt roomboter in een pan, bak de champignons en voeg de saus en het pastawater toe. Laat het geheel kort koken en voeg dan de pasta toe. * Als het zout in het pastawater niet voldoende is, kun je extra zout aan de saus toevoegen. Roer goed door elkaar en maak de pasta af met gekruide kip, Parmezaanse kaas, verse peterselie en chilivlokken. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 250g kastanje champignons 1/2 el roomboter 50 ml pastawater Garnering: Parmezaanse kaas Verse peterselie Chilivlokken
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *