Cookie Dough Chunks

Iedereen kent ze wel, cookie dough ijs van Ben & Jerry. Sinds kort hebben ze ook het koekjesdeeg zonder ijs! Ik heb geprobeerd om ze na te maken en het is aardig gelukt. Uiteraard heb ik de bloem wel even in de oven gedaan, want in bloem kan E. coli bacterie zitten. Deze cookie dough chunks kunnen zowel met of zonder ijs gegeten worden. Nog een tip: je kan het deeg gebruiken om cookies te maken, doe ze ongeveer voor 12 minuten in de oven op 180 graden. Lees het recept of bekijk de video voor deze lekkere Cookie Dough Chunks.

2 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
170 gram bloem
190 gram basterdsuiker lichtbruin
200 gram gesmolten boter
1 tl vanille extract of één zakje vanillesuiker
2 el verse slagroom of melk
200 gram melkchocolade of puur
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Doe als eerst de bloem in de oven voor 10 minuten op 100 graden en verdeel het op een bakpapier zodat je het makkelijker kan verplaatsen.
Done
2.

Voeg gesmolten boter, basterdsuiker en vanille extract toe en mix het voor een paar minuten (je kan het ook roeren met een garde, alleen duurt het wat langer). Voeg vervolgens verse slagroom, een snufje zout en bloem toe en mix het weer.
Done
3.

Gooi de chocolade erin en mix het weer goed door. Rol mini bites of maak bolletjes met een ijsschep. Doe ze als laatst voor 1 uur in de koelkast. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • suze

    we deden alles volgens het recept maar het werd maar niet hard genoeg om het te gaan rollen, daarna helaas maar koekjes van gemaakt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.