Creamy Chicken Baked Potato

Gepofte aardappelen met piri piri kip, een verrukkelijke vulling van cheddar, mozzarella, crème fraiche en tomatenpuree, overgoten met een romige saus die perfect samengaat met zure room.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 grote aardappelen
2 el olijfolie
250 gram kipfilet
1 el zonnebloemolie
2 tl piri piri kruiden
1 tl cayennepeper
1 tl zout
VOOR VULLING:
50 gram cheddar
50 gram mozzarella
1 el bieslook
1 el ongezouten boter
1/2 el tomatenpuree
1 el crème fraiche
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR SAUS:
1 el olijfolie
1 kleine ui
200 ml kookroom
1 el citroensap
20 gram Parmezaanse kaas
2 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout
VOOR GARNERING:
bieslook
zure room
cheddar

Bereidingswijze

1.

Kook eerst de aardappelen 20 minuten, wrijf er een beetje olijfolie overheen en breng het op smaak met zout. Bedek ze met folie en bak het 1 uur op 200 graden in de oven
Ingrediënten: 4 grote aardappelen 2 el olijfolie snufje zout
Done
2.

Marineer ondertussen de kip met Piri Piri kruiden, cayennepeper en zout. Zet het minimaal 30 minuten in de koelkast, bak vervolgens de kip gaar en zet het opzij.
Ingrediënten: 250g kipfilet 1 el zonnebloemolie 2 tl piri piri kruiden 1 tl cayennepeper 1 tl zout
Done
3.

Snijd de aardappelen open en lepel de binnenkant eruit. Maak daarna de vulling met boter, crème fraiche, tomatenpuree, cheddar, mozzarella, bieslook, peper en zout. Pureer het, voeg de kip toe en meng het goed door elkaar,
Voor vulling: 50 gram cheddar 50 gram mozzarella 1 el bieslook 1 el ongezouten boter 1/2 el tomatenpuree 1 el crème fraiche Snufje peper Snufje zout
Done
4.

Lepel de vulling in de aardappelen, bestrooi er nog cheddar en mozzarella overheen en bak het 15 minuten op 200 graden in de oven
Done
5.

Maak als laatst de saus met ui, kookroom, Parmezaanse kaas, citroensap, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat het even koken op laag vuur en giet het over de aardappelen.
Voor saus: 1 el olijfolie 1 kleine ui 200 ml kookroom 1 el citroensap 20g Parmezaanse kaas 2 tl Italiaanse kruiden 1 tl knoflookpoeder 1 tl zout
Done
6.

Maak het af met cheddar, zure room en lente-ui. Eet smakelijk!
Garnering: Bieslook Cheddar Zure room
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *