Creamy Chicken Spinach

100 min

medium

2

Deze super romige kip met spinazie is een favoriet voor het avondeten. Makkelijk te maken en heerlijk met rijst! Check de video of lees het recept voor deze overheerlijke Creamy Chicken Spinach.

4 van 14 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR MARINADE:
400 gram kipfilet
3 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
0.5 tl cayennepeper
1 snufje peper
2 tl zout
VOOR SAUS:
1 el boter
100 gram champignons
2 teentjes knoflook
0.5 ui
1 blokje kippenbouillon oplossen in kokend water
150 ml kokend water
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1 el bloem
150 gram kookroom of verse slagroom
100 gram spinazie
20 gram parmezaanse kaas
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
1 snufje peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Marineer als eerst de kipfilet met de kruiden en olijfolie. Meng alles goed door elkaar en laat het minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Done
2.

Pak daarna een pan en voeg olijfolie en de kip toe. Bak ze goudbruin en zet het aan de kant.
Done
3.

Gooi in dezelfde pan boter en champignons. Fruit dit voor een paar minuten en voeg daarna knoflook en ui toe.
Done
4.

Fruit dit ook voor een paar minuten en voeg bloem, kippenbouillon (los het op met 150ml kokend water), nog meer kruiden, tomatenpuree, spinazie, kookroom, parmezaanse kaas en als laats de kip toe. Laat het 20 minuten sudderen op laag vuur en dit heerlijke gerecht is klaar. Eet smakelijk!
Done

14 Reacties

  • Nelleke

    Lijkt me heerlijk. Er staat niet bij hoeveel spinazie.

  • Sel

    Zoet er lekker uit! Wil dit heel graag maken maar moet er ook water bij?zoja, hoeveel en op welke moment moet dat erin worden toegevoegd?

    • mijnsmaak

      Hey Selin, je gebruikt 150 milliliter kokend water om de kippenbouillon op te lossen(stap 4).

  • Fatima

    Absolute favoriet dit! Dankjewel voor het recept. Hij was heerlijk! Ik geef het een 10/10.

  • T

    Dit gerecht was echt gruwelijk en makkelijk zeker met wat rijst. Echt een aanrader

  • Gris

    lekker van gesmult!

  • Ilona

    Kan dit ook met spinazie uit de vriezer?

  • Lena

    Yoooooo dit was inderdaad echt dodelijk lekker! Thanks voor het recept, ik ben fan!

  • Beau

    Dit gerecht is heerlijk! Vandaag gemaakt.

  • aida

    hi, hoeveel gram rijst moet je toevoegen?

  • Carla

    Wow, DIT is LEKKER!!
    Net op, met rijst. Malse kipfilet, heerlijke romige saus.
    Die gaan we vast nog eens maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *