Creamy Chicken Spinach

100 min

medium

2

Deze super romige kip met spinazie is een favoriet voor het avondeten. Makkelijk te maken en heerlijk met rijst! Check de video of lees het recept voor deze overheerlijke Creamy Chicken Spinach.

3.89 van 13 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR MARINADE:
400 gram kipfilet
3 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
0.5 tl cayennepeper
1 snufje peper
2 tl zout
VOOR SAUS:
1 el boter
100 gram champignons
2 teentjes knoflook
0.5 ui
1 blokje kippenbouillon oplossen in kokend water
150 ml kokend water
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1 el bloem
150 gram kookroom of verse slagroom
100 gram spinazie
20 gram parmezaanse kaas
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
1 snufje peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Marineer als eerst de kipfilet met de kruiden en olijfolie. Meng alles goed door elkaar en laat het minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Done
2.

Pak daarna een pan en voeg olijfolie en de kip toe. Bak ze goudbruin en zet het aan de kant.
Done
3.

Gooi in dezelfde pan boter en champignons. Fruit dit voor een paar minuten en voeg daarna knoflook en ui toe.
Done
4.

Fruit dit ook voor een paar minuten en voeg bloem, kippenbouillon (los het op met 150ml kokend water), nog meer kruiden, tomatenpuree, spinazie, kookroom, parmezaanse kaas en als laats de kip toe. Laat het 20 minuten sudderen op laag vuur en dit heerlijke gerecht is klaar. Eet smakelijk!
Done

13 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.