Crompouce
Ontdek de sensationele wereld van de Crompouce, een ware traktatie die het beste van twee werelden combineert: de boterachtige flakkerigheid van een croissant en de verrukkelijke zoetheid van een tompouce. De vulling is met zelfgemaakte banketbakkersroom en de topping met heerlijke gesmolten ruby chocolade!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
4 roomboter croissants afbak | |
100 gram ruby chocolade | |
350 ml melk | |
3 medium eidooiers | |
35 gram bloem | |
65 gram suiker | |
2 zakjes vanillesuiker 16 gram |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst de banketbakkersroom met eidooiers, suiker, vanillesuiker en bloem. Meng het door elkaar en voeg daarna 50 ml melk toe. Roer het en zet het opzij.
Ingrediënten:
50 ml melk
3 eidooiers
35g bloem
65g suiker
1 zakje vanillesuiker
Done
2.
Kook vervolgens de rest van de melk en giet de helft in het eimengsel. Roer het, giet het weer terug de pan in en kook het een paar minuten op laag vuur. Doe er folie omheen en laat het even afkoelen in de koelkast.
Ingrediënten:
300 ml melk
Done
3.
Bak ondertussen de roomboter croissants 6 minuten op 200 graden en smelt de ruby chocolade 1 minuut in de magnetron.
Ingredienten:
4 roomboter croissants (afbak)
100g ruby chocolade
Done
4.
Spuit de banketbakkersroom in de croissants en besmeer de bovenkant met Ruby chocolade. Doe ze als laatst 10 minuten in de koelkast. Eet smakelijk!
Done
Geef een reactie