Döner Dürüm

Ontdek de smaken van Istanbul rechtstreeks in jouw keuken met deze heerlijke recept voor Döner Dürüm – het beste van het beste als het gaat om Istanbul streetfood. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je thuis genieten van de authentieke smaak van deze geliefde lekkernij. En het beste van alles? Je hebt geen fancy keukenapparatuur nodig. Ja, je leest het goed – je kunt je eigen Döner maken met behulp van je vertrouwde airfryer of oven.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram rundergehakt
4 tortilla's
100 gram friet
4 el ingelegde rode kool
12 plakjes augurken
2 medium tomaten
VOOR MARINADE:
1 medium ui geraspt
0.5 el tomatenpuree
1 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Rasp als eerst de ui en pers het sap eruit. Maak daarna de döner met rundergehakt, geraspte ui, tomatenpuree, kruiden, zout en olijfolie. Kneed het gehakt en laat het minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 500g rundergehakt 1 medium ui (geraspt) 1/2 el tomatenpuree 1 el olijfolie 2 tl paprikapoeder 1 tl oregano 1 tl knoflookpoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Haal het daarna door de foodprocessor en verplaats het op een bakpapier. Geef het een vorm met je handen en besmeer het met olijfolie. Vouw het dicht en bak het 45 minuten op 180°C in de Airfryer of 60-70 minuten in de oven op 180°C.
Done
3.

Snijd het vervolgens in dunne plakjes en bak het aan beide kanten in een pan met olie. Verplaats het in een tortilla met friet, ingelegde rode kool, augurken en tomaat. Rol het op en doe het als laatst tussen een tosti ijzer. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 4 tortilla’s 100g friet 4 el ingelegde rode kool 12 plakjes augurken 2 medium tomaten
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *