Dumpia

Oké hier is een hele nieuwe uitvinding… het is geen dumpling en ook geen loempia. Dit is namelijk een Dumpia! Deze snack heeft de vorm van een dumpling en de vulling van een loempia. Een super makkelijk tussendoortje gevuld met kip, mihoen, cheddar en currykruiden. Waarom bestaat dit niet?

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
5 paratha's
300 gram kipgehakt
5 plakjes cheddar
60 gram mihoen
1kleine wortel
1 kleine ui
1 el Indiase currykruiden
2 el sojasaus
1 tl suiker
VOOR SAUS:
1 el ongezouten boter
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl sumak optioneel
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Fruit als eerst de ui en knoflook. Bak daarna de wortels mee en het kipgehakt gaar. Voeg vervolgens currykruiden, suiker, sojasaus en mihoen toe. Meng alles door elkaar en laat het afkoelen.
Done
2.

Pak een paratha deeg, leg er een plakje cheddar op en voeg twee eetlepels van de vulling toe. Druk de zijkanten plat, vouw het op en snij inkepingen.
Done
3.

Maak vervolgens de saus met boter en kruiden. Roer het heel even en besmeer het op de dumpia’s. Bak het als laatst 20 minuten op 180 graden in de oven. Serveer het met chilisaus. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *