Easy Beef Empanada
Empanadas zijn gevulde deeghapjes met gehakt, kip, vis of groente. Empanada betekent letterlijk inpakken of inwikkelen. Het deeg kan je zelf maken, maar om het simpeler te maken heb ik hartige taartdeeg gebruikt. Check het recept voor deze heerlijke Easy Beef Empanada.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
400 gram rundergehakt | |
20 plakjes hartige taartdeeg | |
2 medium rode ui | |
1 rode paprika | |
3 teentjes knoflook | |
100 ml water | |
1 tl oregano | |
1 tl gemalen komijn | |
1 tl chilivlokken | |
1 tl paprikapoeder | |
2 tl zout | |
VOOR SALSA SAUS: | |
3 teentjes knoflook | |
2 medium tomaten | |
0.5 limoensap | |
1 el srirachasaus | |
1 el tomatenpuree | |
50 ml water | |
1 tl suiker | |
0.5 tl gemalen komijn | |
0.5 tl knoflookpoeder | |
0.5 tl peper | |
0.5 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Pak een pan een voeg olijfolie, rode ui, paprika en knoflook toe. Fruit dit voor even en voeg daarna het gehakt, de kruiden en een beetje water toe.
Done
2.
Pak vervolgens een plakje taartdeeg en maak een ronde vorm met een beker of een kom, vul het deeg met gehaktmengsel en vouw het dicht.
Done
3.
Druk met een vork de zijkanten plat, besmeer het met ei en bak het daarna in de airfryer of oven (je mag het ook frituren). Maak ondertussen een simpele salsasaus, voeg alle ingrediënten in een blender en mix het. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord