Easy Butter Chicken
Zoals jullie weten staat Mijnsmaak voor simpele recepten. De meeste maaltijden kunnen wat complex zijn, net zoals de “Butter chicken”. Een recept vol met diverse ingrediënten! Ik heb bepaalde ingrediënten vervangen en dit is het resultaat. Het is misschien niet authentiek, maar wel even lekker. Dit recept moet je proberen. Lees het recept of zie de video voor het uitgebreide recept, eet smakelijk!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
500 gram kipdijfilet | |
130 gram yoghurt | |
1 tl garam masala | |
1 tl chilipoeder | |
1 tl gemalen komijn | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl gemalen kurkuma | |
1 tl zout |
Saus
1 tl uienpoeder | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl gember | |
1 tl garam masala | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl gemalen komijn | |
2 el tomatenpuree | |
250 ml kokend water 1¼ glas | |
60 gram boter ong 6 el | |
100 ml kookroom ½ glas |
Bereidingswijze
1.
Snijd het kipdijfilet in blokjes en doe het in een kom. Marineer het vervolgens met de kruiden en yoghurt. Laat het minimaal 1 uur marineren.
Done
2.
Bak de kip voor 5 minuten en zet het apart. Voeg in dezelfde pan tomatenpuree, kokend water, boter, kookroom, kruiden en tot slot de kip toe. Laat het 20 minuten sudderen tot de kip mals is.
Done
3.
Serveer de Butter Chicken met rijst en naan brood. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord