Easy Kumpir

25 min

makkelijk

2

Kumpir is een geliefde Turkse streetfood die je in een handomdraai kunt maken. In plaats van gepofte aardappelen, kun je de aardappelen in blokjes snijden en vervolgens koken. De kumpir kun je zelf op smaak brengen met toppings! Probeer het met kisir, een smaakvolle bulgur- en groentesalade, een verfrissende yoghurtsalade met Mexicaanse mais en als kers op de taart (of beter gezegd, de aardappel), wordt het geheel bekroond met sappige worst met tomatensaus!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 medium aardappelen
1 el ongezouten boter
50 gram kaşar of mozzarella
1 snufje peper
1 snufje zout
1 augurk
1 el ketchup
VOOR WORST:
3 knakworsten
0.5 el tomatenpuree
50 ml water
1 tl suiker
VOOR YOGHURTSALADE:
100 gram Mexican mais
100 gram yoghurt
1.5 el mayonnaise
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook het 15-20 minuten.
Ingrediënten: 4 medium aardappelen
Done
2.

Maak ondertussen een simpele yoghurtsalade met Mexicaanse mais, mayonaise, yoghurt en zout. Roer het en zet het opzij.
Voor yoghurtsalade: 100g Mexican mais 100g yoghurt 1.5 el mayonaise 1 snufje zout
Done
3.

Smelt daarna boter in een pan en gooi de worst erin. Bak het even en voeg tomatenpuree, water en suiker toe. Roer het een zet het ook opzij.
Ingrediënten: 3 knakworsten 1/2 el tomatenpuree 50 ml water 1 tl suiker
Done
4.

Doe de aardappelen, boter en mozzarella in een kom en pureer het met een aardappelstamper. Voeg nog peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
Ingrediënten: 1 el ongezouten boter 50g kaşar of mozzarella Snufje peper Snufje zout
Done
5.

Lepel de puree in een kom en maak het af met kısır (recept staat op onze website), yoghurtsalade, worst met tomatensaus, augurk, mais en ketchup. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 augurk 1 el ketchup
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *