Easy Lahmacun

Lahmacun of de Turkse pizza, is één van de populairste gerechten in Turkije. Het is een pizza met een dunne bodem met daarop het gehaktmengsel. Ik heb het zo makkelijk mogelijk gemaakt, in het deeg zit geen gist. Dus het hoeft niet te rijzen, ook heb ik een trucje voor het bakken (check de video). Je hebt helemaal geen pizzaoven nodig! Een goede combinatie met deze lahmacun is ayran en natuurlijk de uien-mix met sumak. Lees het recept of bekijk de video voor deze zelfgemaakte Turkse pizza.

4.06 van 26 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR DEEG
300 gram bloem
300 gram Turkse of Griekse yoghurt
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
VOOR GEHAKTMENGSEL
200 gram rundergehakt
1 medium ui
1 groene peper
0.5 rode paprika
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 handje peterselie
0.5 el tomatenpuree
0.5 el paprikapuree
2 el zonnebloemolie
40 ml water
1 tl chilivlokken
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR UIENMIX
1 julienne gesneden ui
1 handje gesneden peterselie
1 tl sumak

Bereidingswijze

1.

Voeg bloem, Turkse of Griekse yoghurt, bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer het goed door. Kneed vervolgens het deeg voor een paar minuten en verdeel het in 8 gelijke stukjes (voeg meer bloem toe als je een te plakkerig deeg krijgt).
Done
2.

Pak een hakmolen en voeg de ingrediënten voor het gehaktmengsel toe (behalve het gehakt en de kruiden). Voeg het mengsel in een kom samen met het gehakt en de kruiden. Roer het vervolgens goed door.
Done
3.

Verwarm het tosti-ijzer op de hoogste stand en leg 2 eetlepels aan de zijkanten van het tosti-ijzer (dit zorgt ervoor dat de bovenkant van het tosti-ijzer niet de pizza raakt). Je kan het ook in een pan bakken. Verwarm de pan op hoog vuur en verplaats de pizza in de pan met de deksel erop.
Done
4.

Verdeel het gehaktmengsel goed over het deeg en plaats het op het tosti-ijzer. Bak het ongeveer voor 5 minuten. Turkse pizza is vooral lekker met sla, tomaat, uien-mix en citroensap. Serveer het met een koude ayran. Eet smakelijk!
Done

26 Reacties

  • Hedia

    Die verhouding voor het deeg klopt niet helemaal, verder prima recept!

    • mijnsmaak

      Hey Hedia, ik heb de exacte verhoudingen in de ingrediënten lijst gebruikt en bij mij zijn er perfect uitgekomen. Raar dat het bij jou anders is. Wat klopte er niet dan?

      • Louisa

        Hoi, bij mij is het deeg niet goed met deze verhouding. Het is zo plakkerig dat ik er niks mee kn😩

        • mijnsmaak

          Hey Louisa, probeer er bloem bij toe te voegen.

          • Louisa

            Ja ik heb al veel bloem gedaan maar zonder succes helaas. Snap er dus helemaal niks van

            En mega fijn dat je zo snel reageert

          • mijnsmaak

            Dat is echt raar. Welke yoghurt heb je gebruikt?

    • Mel

      Hallo wat kan ik gebruiken als ik geen molen heb voor de groente?

  • Louisa

    Griekse, maar het is goed gekomen met nog flink meer bloem. Ik ga nu extra deeg maken want heb vulling over. Na de iftar laat ik je weten if ze lekker waren

  • Hiba

    Kan je het ook gewoon in de oven stoppen?

  • Louisa

    Zijn goed gelukt! Ik denk dat je met griekse yogurt minimaal 400 gram bloem moet gebruiken op 300 gram yogurt.

  • Neslihan

    Ik heb vandaag dit gerecht gemaakt en het was heeeerlijk!

  • Sanaa

    Kan ik het ook met halfvolle yoghurt maken of is het dan toch anders?

    • mijnsmaak

      Hey Sanaa, je kan halfvolle yoghurt gebruiken. Je moet wel als je deeg te plakkerig wordt meer bloem bij toevoegen.

  • Louisa

    Gisteren weer voor iftar gemaakt voor mijn visite en ze vielen weer goed in de smaak!!

  • Chai

    Hey! Als je de grillplaat gebruikt van tefal op welke kleur of icoontje bak je de lahmacun dan?

  • Iris

    Wat een top recept! Voor de tweede keer gemaakt nu, deeg was met turkse yoghurt in een keer goed 😊.

    Eerste keer in de oven werden ze lastig gaar, ik doe ze liever in een pan en dan komen ze er perfect uit!

    P.s. Ik gebruik wel meer gehakt, ongeveer 100gr per 2 pizza’s.

  • Marcel Ackema

    Heerlijk gerecht!
    Omdat ik geen gehakt in huis had ben ik uitgeweken naar kipfilet.
    Deze heb ik fijn gemalen en daarna door alle overige ingrediënten voor het (gehakt)mengsel geroerd.
    Ik ga het zeker een keer met gehakt maken.

  • Rita

    Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan maar de bodem was vrij hard. Net karton. Ik had wel alles zo gedaan zoals in de beschrijving stond. Ik had turkse yoghurt gebruikt. De vulling daarintegen was geweldig. Heel erg lekker.

  • Keth

    Goedemiddag,

    Ik zou graag dit recept willen maken maar ik kan nergens groene pepers vinden. Waar kopen jullie ze? Om welke soort gaat het precies? Moet de Yoghurt een bepaald percentage vet bezitten of is dat niet belangrijk? Van welk merk komt de paprikapuree en Sumak? Sorry voor de vele vragen : )

    Ik hoor het graag!

    • mijnsmaak

      Hey Keth, groene pepers kan je vinden bij de Turkse supermarkt. Bij de yoghurt maakt vet percentage niet uit en het maakt niet uit welke merk paprikapuree of sumak je gebruikt die van ons komt van de turkse supermarkt. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *