Easy Lahmacun
Lahmacun of de Turkse pizza, is één van de populairste gerechten in Turkije. Het is een pizza met een dunne bodem met daarop het gehaktmengsel. Ik heb het zo makkelijk mogelijk gemaakt, in het deeg zit geen gist. Dus het hoeft niet te rijzen, ook heb ik een trucje voor het bakken (check de video). Je hebt helemaal geen pizzaoven nodig! Een goede combinatie met deze lahmacun is ayran en natuurlijk de uien-mix met sumak. Lees het recept of bekijk de video voor deze zelfgemaakte Turkse pizza.
Ingrediënten
Porties Wijzigen
VOOR DEEG | |
300 gram bloem | |
300 gram Turkse of Griekse yoghurt | |
2 tl bakpoeder | |
1 snufje zout | |
VOOR GEHAKTMENGSEL | |
200 gram rundergehakt | |
1 medium ui | |
1 groene peper | |
0.5 rode paprika | |
1 tomaat | |
1 teentje knoflook | |
1 handje peterselie | |
0.5 el tomatenpuree | |
0.5 el paprikapuree | |
2 el zonnebloemolie | |
40 ml water | |
1 tl chilivlokken | |
1 snufje peper | |
1 snufje zout | |
VOOR UIENMIX | |
1 julienne gesneden ui | |
1 handje gesneden peterselie | |
1 tl sumak |
Bereidingswijze




26 Reacties
-
-
Mel
Hallo wat kan ik gebruiken als ik geen molen heb voor de groente?
-
-
Louisa
Griekse, maar het is goed gekomen met nog flink meer bloem. Ik ga nu extra deeg maken want heb vulling over. Na de iftar laat ik je weten if ze lekker waren
-
Hiba
Kan je het ook gewoon in de oven stoppen?
-
Louisa
Zijn goed gelukt! Ik denk dat je met griekse yogurt minimaal 400 gram bloem moet gebruiken op 300 gram yogurt.
-
Neslihan
Ik heb vandaag dit gerecht gemaakt en het was heeeerlijk!
-
Sanaa
Kan ik het ook met halfvolle yoghurt maken of is het dan toch anders?
-
Louisa
Gisteren weer voor iftar gemaakt voor mijn visite en ze vielen weer goed in de smaak!!
-
Chai
Hey! Als je de grillplaat gebruikt van tefal op welke kleur of icoontje bak je de lahmacun dan?
-
Iris
Wat een top recept! Voor de tweede keer gemaakt nu, deeg was met turkse yoghurt in een keer goed 😊.
Eerste keer in de oven werden ze lastig gaar, ik doe ze liever in een pan en dan komen ze er perfect uit!
P.s. Ik gebruik wel meer gehakt, ongeveer 100gr per 2 pizza’s.
-
Marcel Ackema
Heerlijk gerecht!
Omdat ik geen gehakt in huis had ben ik uitgeweken naar kipfilet.
Deze heb ik fijn gemalen en daarna door alle overige ingrediënten voor het (gehakt)mengsel geroerd.
Ik ga het zeker een keer met gehakt maken. -
Rita
Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan maar de bodem was vrij hard. Net karton. Ik had wel alles zo gedaan zoals in de beschrijving stond. Ik had turkse yoghurt gebruikt. De vulling daarintegen was geweldig. Heel erg lekker.
-
Keth
Goedemiddag,
Ik zou graag dit recept willen maken maar ik kan nergens groene pepers vinden. Waar kopen jullie ze? Om welke soort gaat het precies? Moet de Yoghurt een bepaald percentage vet bezitten of is dat niet belangrijk? Van welk merk komt de paprikapuree en Sumak? Sorry voor de vele vragen : )
Ik hoor het graag!
Die verhouding voor het deeg klopt niet helemaal, verder prima recept!