Easy Su börek

Breng de smaken van de Turkse keuken naar je keukentafel met deze heerlijke Easy Su börek, een traditioneel Turks gerecht. Deze Borek is gemaakt met lasagnevellen voor een eenvoudige draai aan het klassieke recept. Gevuld met een verrukkelijke kaasvulling, is deze Su borek een smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
15 lasagne vellen
100 gram mozzarella
2 el zonnebloemolie
1 el zout
VOOR KAASMIX:
200 gram witte kaas
200 gram mozzarella
2 handjes peterselie
VOOR BOTERMENGSEL:
50 gram gesmolten boter
50 ml zonnebloemolie
2 medium eieren
200 ml melk
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Begin met het maken van de kaasmix door witte kaas, mozzarella en fijngehakte peterselie te mengen. Roer goed door en zet opzij.
Voor kaasmix: 200g witte kaas 200g mozzarella 2 handje peterselie
Done
2.

Breng in een pan water aan de kook en voeg olie en zout toe. Voeg vervolgens de lasagnevellen één voor één toe, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat ze 10 minuten koken en verplaats ze dan naar een schaal met koud water.
Ingrediënten: 15 lasagne vellen 2 el zonnebloemolie 1 el zout
Done
3.

Maak ondertussen het botermengsel door gesmolten boter, zonnebloemolie, ei, melk en zout te mengen.
Voor botermengsel: 50g gesmolten boter 50 ml zonnebloemolie 2 medium eieren 200 ml melk 1 tl zout
Done
4.

Schep een deel van het botermengsel in een ovenschaal en leg twee lagen lasagnevellen bovenop (elke laag insmeren met het botermengsel). Verdeel de helft van de kaasmix over de lasagnevellen en leg er nog een laag lasagnevellen bovenop. Herhaal dit proces en eindig met een laag lasagnevellen. Bestrooi de bovenkant met extra mozzarella.
Ingrediënten: 100 gram mozzarella
Done
5.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak gedurende 15 minuten op 180 graden Celsius. Verwijder dan de folie en bak nog eens 15 minuten zonder folie, tot de bovenkant goudbruin is en de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *