Easy Triliçe

60 min

makkelijk

6

Triliçe is een heel licht dessert dat vooral populair is in Turkije en Albanië. Het is helaas een beetje lastig om dit heerlijke toetje te maken, wij hebben voor jullie een easy alternatief gemaakt. Voortaan maak je snel en gemakkelijk een Triliçe! Check het recept voor deze Easy Triliçe.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
450 gram boerencake
200 ml melk
VOOR SLAGROOM:
250 ml verse slagroom
1 el poedersuiker
VOOR KARAMELSAUS:
180 gram suiker
0.5 el ongezouten boter
200 ml verse slagroom
rode kleurstof optioneel

Bereidingswijze

1.

Kruimel als eerst de boerencake in een ovenschaal, druk het daarna plat met een lepel en giet de melk eroverheen. Klop vervolgens de slagroom met poedersuiker besmeer het goed over de cake. Zet één eetlepel apart voor bovenop de karamelsaus. Zet het vervolgens 30 minuten in de vriezer.
Done
2.

Maak ondertussen de karamelsaus, voeg suiker toe in een pan en laat het volledig smelten op middelhoog vuur. Dit kan even duren, dus heb geduld. Voeg daarna boter en verse slagroom toe. Roer het even op laag vuur en zet het aan de kant. Voeg als laatst rode kleurstof toe (optioneel).
Done
3.

Laat de saus even afkoelen, giet het daarna over de slagroom en spuit de overgebleven slagroom erop. Maak lijntjes met een satéstokje en maak het als laatst af met gemalen pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *