Fake Baklava - Mijn smaak

Fake Baklava

Iedereen kent het heerlijke dessert baklava wel, een Turkse zoetigheid van filodeeg met pistachenoten of walnoten. Het maken van zo’n baklava kan wat tijd kosten, vooral bij het stapelen van het filodeeg. Zoals altijd proberen wij het makkelijker te maken voor jullie en ook met baklava hebben we een simpel recept met, maar 4 ingrediënten! Het is niet alleen simpel om dit dessert te maken, maar is ook nog eens superlicht. Lekker met een bolletje ijs ernaast! Bekijk de video of lees het recept voor deze Fake Baklava.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3.33 van 11 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
10 plakjes bladerdeeg
400 ml gecondenseerde melk
175 gram ongezouten pistachenoten
20 gram gesmolten boter ongezouten

Bereidingswijze

1.

Doe als eerst de 150 gram pistachenoten in een hakmolen en maal het grof. Maal daarna 25 gram pistachenoten fijn (deze noten gaan we als laatst eroverheen strooien).
Done
2.

Voeg 150 ml gecondenseerde melk toe en roer het goed door. Verdeel daarna de pistachenoten goed over het bladerdeeg. Vouw het vervolgens dicht en verwijder het bakpapier.
Done
3.

Leg het op een bakplaat met bakpapier en snijd de baklava door de helft. Smeer nog wat boter eroverheen en doe het voor 25-30 minuten in de oven op 180 graden.
Done
4.

Voeg daarna direct de overgebleven gecondenseerde melk toe en doe ze voor 1 uur in de koelkast. Maak het als laatst af met gemalen pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

11 Reacties

  • Avatar
    Buket

    Hallo, ik ben het recept zojuist aan het uitproberen, maar er staat niet bij op hoeveel graden de baklava moet bakken…?

  • Avatar
    Siham

    Hoi, welke soort pistache gebruik je?

  • Avatar
    Nora

    Salaam wa alaikoum,
    Ziet er heerlijk uit! Hoe kan je het beste bewaren, in de koelkast of op een droge plek?
    Grtjs

  • Avatar
    Nisa

    Hoi een vraagje. Ik ben gewend dat er ook suikerwater op moet. Ontbreekt de smaak van suiker niet in deze baklava? Alvast bedankt:)

  • Avatar
    Tansu Albay

    Deze dame van tegenwoordig heeft het kunnen maken hoor!
    echt een creatief recept weer, ga zo door!

  • Avatar
    Latifa

    Hoi!
    Heb je voor de baklava gezouten of ongezouten pistache gebruikt?

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *