Fake Biscoff Baklava

No baklava no party zeg ik altijd! Voor mij is dit zoetige dessert de beste uitvinding ooit. Mijn vorige (fake) Baklava was met Pistachio, vandaag heb ik gekozen voor mijn favoriete ingrediënt ‘Speculaas’. Dit nagerecht is simpel en lekker met zo weinig ingrediënten. Het is de nieuwe smaakmaker voor elk feest!

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
10 plakjes bladerdeeg
400 ml gecondenseerde melk
100 gram speculaaskoekjes
50 gram speculaaspasta
20 gram gesmolten boter ongezouten

Bereidingswijze

1.

Doe als eerst de speculaaskoekjes in een hakmolen en maal het fijn. Zet één eetlepel opzij voor de topping en doe de rest in een grote kom.
Done
2.

Voeg gesmolten speculaaspasta en 150 ml gecondenseerde melk toe. Meng het goed door elkaar en verdeel het over het bladerdeeg. Druk het mengsel plat, vouw het vervolgens dubbel en verwijder het plastic. (Smelt de speculaaspasta voor 20 seconden in de magnetron)
Done
3.

Leg het op een bakplaat met bakpapier, besmeer het met boter en snijd de baklava door de helft. Doe ze voor 25-30 minuten in de oven op 180 graden.
Done
4.

Voeg daarna direct de overgebleven gecondenseerde melk toe en doe ze voor 1 uur in de koelkast. Maak het als laatst af met meer speculaaskoekjes. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *