Feta Spinach Börek
Nu hoef je nooit meer naar de Turkse bakkerij, want deze börek met feta en spinazie maak je heel simpel thuis! Heerlijk met een glaasje Turkse thee. Check het recept voor deze Feta Spinach Börek.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
3 vellen yufka | |
80 ml olijfolie | |
80 ml melk | |
1 medium ei | |
3 el water | |
VOOR SPINAZIE FETA MENGSEL | |
250 gram fetakaas voor börek | |
400 gram spinazie | |
1 kleine ui | |
3 el gesmolten boter | |
1 tl peper | |
1 tl chilivlokken | |
VOOR GARNERING | |
1 el maanzaad | |
1 tl sesam | |
verse basilcum |
Bereidingswijze
1.
Pak een kom en gooi fetakaas erin. Stamp het. En voeg daarna ui, kruiden, spinazie en gesmolten boter toe. Meng vervolgens alles door elkaar en zet het apart.
Done
2.
Pak nog een kom en voeg melk, olijfolie, water en ei toe. Roer het goed door en besmeer het mengsel op de yufka.
Done
3.
Maak 4 lagen en voeg als laatst het spinazie-feta mengsel toe. Verdeel het goed over de yufka en rol het deeg aan beide kanten naar binnen.
Done
4.
Snijd het daarna in driehoek vormpjes, besmeer het met ei en maak het af met maanzaad en sesam. Bak het als laatst voor 30 minuten op 180 graden in de oven. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord