Fındık Lahmacun

Maak Turkse pizza thuis! Probeer deze Fındık Lahmacun, heerlijke mini Turkse pizza’s die perfect zijn voor elke gelegenheid. Bak ze moeiteloos tussen een tosti-ijzer of in de oven voor een knapperige korst. Voeg een scala aan verse groenten toe zoals sla, ui en tomaat en serveer ze met een verfrissend glas Ayran voor een authentieke Turkse ervaring.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram bloem
250 ml water
2 tl zout
2 tl suiker
VOOR GEHAKTMENGSEL:
500 gram rundergehakt
1 medium ui
1 groene peper
1 puntpaprika
2 kleine tomaten
3 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
1 handje verse peterselie
1 tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
0.5 tl peper
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, zout, suiker en water. Kneed het deeg of mix het in een keukenmachine en maak er een bal van.
Voor deeg: 500g bloem 250 ml water 2 tl zout 2 tl suiker
Done
2.

Verdeel het deeg in 15 gelijke stukken en rol kleine balletjes met je handen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, bestrooi ze met bloem en laat ze 45 minuten rusten.
Done
3.

Maak ondertussen het gehaktmengsel. Doe tomaat, puntpaprika, groene peper, ui, en verse peterselie in een foodprocessor en mix het. Giet het mengsel in een kom samen met het gehakt en voeg tomatenpuree, kruiden en zout toe. Meng alles door elkaar en zet het even in de koelkast.
Voor gehaktmengsel: 500g rundergehakt 1 medium ui 1 groene peper 1 puntpaprika 2 kleine tomaten 3 teentjes knoflook 1 el tomatenpuree 1 handje verse peterselie 1 tl gemalen komijn 1 tl chilivlokken 1 tl paprikapoeder 1/2 tl peper 2 tl zout
Done
4.

Rol de deegballetjes ui met een deegroller en lepel het gehaktmengsel erop. Verdeel het mengsel goed met vingers, verplaats de lahmacun op een tosti-ijzer en leg er twee vorken op zodat de bovenkant niet plakt aan de lahmacun. Bak het als laats 5 a 6 minuten op de hoogste stand. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *