Gehaktballen in Champignonsaus
Geniet van een smaakvol gerecht: Gehaktballen in romige champignonsaus. Deze heerlijke combinatie van gekruide gehaktballen en een zijdezachte champignonsaus zal je smaakpapillen zeker verwennen. Serveer het met aardappelpuree of rijst voor een voldoening gevende maaltijd.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
600 gram rundergehakt | |
60 gram paneermeel | |
1 medium ei | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl chilipoeder | |
0.5 tl knoflookpoeder | |
0.5 tl uienpoeder | |
1 tl zout | |
VOOR CHAMPIGNONSAUS: | |
2 el ongezouten boter | |
1 medium ui | |
2 teentjes knoflook | |
3 el bloem | |
350 ml groentebouillon | |
450 ml kookroom | |
200 gram champignons | |
1 el crème fraîche | |
1 tl mosterd | |
1 handje verse peterselie | |
1 snufje peper | |
1 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst het gehakt met rundergehakt, paneermeel, kruiden, zout en ei.
Kneed het goed en maak er balletjes van.
Ingrediënten:
600g rundergehakt
60g paneermeel
1 medium ei
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 tl zout
Done
2.
Smelt daarna boter in een pan, bak de gehaktballetjes gaar en zet het apart
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook, lepel de bloem erin en bak het even mee.
Ingrediënten:
2 el boter
1 medium ui
2 teentjes knoflook
3 el bloem
Done
3.
Voeg daarna groentebouillon, kookroom, champignons, crème fraiche, peper, zout, mosterd en verse peterselie toe. Kook het eerst 10 minuten en laat het nog 15 minuten sudderen op laag vuur. Serveer het met aardappelpuree of rijst. Eet smakelijk!
Ingrediënten;
350 ml groentebouillon
450 ml kookroom
200g champignons
1 tl mosterd
1 handje verse peterselie
Snufje peper
1 tl zout
Done
Geef een reactie