General TSO Chicken
General Tso Chicken is een overheerlijk en gemakkelijk te maken gerecht dat je zeker eens moet proberen. Dit Chinese-Amerikaanse gerecht is zoet, hartig en pittig tegelijkertijd, en wordt gekenmerkt door de krokante stukjes kip die in een smakelijke saus worden geserveerd. Het originele recept is bedacht door de beroemde chef-kok Peng Chang Kuei in Taiwan in de jaren zestig, die het General Tso’s Chicken noemde.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
600 gram kipfilet of kipdijfilet | |
1 el sojasaus | |
1 el citroensap | |
2 teentjes knoflook | |
1 el gember | |
6 rode pepers | |
3 el zonnebloemolie | |
VOOR BREADING | |
60 gram bloem | |
30 gram maizena | |
VOOR SAUS | |
120 ml kippenbouillon | |
1 el maizena | |
1 el citroensap | |
3 el sojasaus | |
3 el basterdsuiker | |
3 teentjes knoflook | |
1 tl chilivlokken |
Bereidingswijze
1.
Snijd als eerst de kipfilet in blokjes en marineer de kip met sojasaus, knoflook en gember. Doe het vervolgnes minimaal 30 minuten in de koelkast.
Done
2.
Maak ondertussen de saus met kippenbouillon, maizena, citroensap, sojasaus, sesamolie, basterdsuiker, chilivlokken en knoflook. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Done
3.
Mix bloem met maizena en haal de kip erdoorheen, Bak ze gaar op middelhoog vuur en doe ze in een kom.
Done
4.
Bak in dezelfde pan de pepers en voeg de saus en kip toe. Bak het even mee en maak het af met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer het met rijst. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord