General TSO Chicken

General Tso Chicken is een overheerlijk en gemakkelijk te maken gerecht dat je zeker eens moet proberen. Dit Chinese-Amerikaanse gerecht is zoet, hartig en pittig tegelijkertijd, en wordt gekenmerkt door de krokante stukjes kip die in een smakelijke saus worden geserveerd. Het originele recept is bedacht door de beroemde chef-kok Peng Chang Kuei in Taiwan in de jaren zestig, die het General Tso’s Chicken noemde. 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram kipfilet of kipdijfilet
1 el sojasaus
1 el citroensap
2 teentjes knoflook
1 el gember
6 rode pepers
3 el zonnebloemolie
VOOR BREADING
60 gram bloem
30 gram maizena
VOOR SAUS
120 ml kippenbouillon zelfgemaakt
1 el maizena
1 el citroensap
3 el sojasaus
3 el basterdsuiker
3 teentjes knoflook
1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipfilet in blokjes en marineer de kip met sojasaus, knoflook en gember Meng het goed door elkaar en doe het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Done
2.

Maak ondertussen de saus met kippenbouillon, maizena, citroensap, sojasaus, sesamolie, basterdsuiker, chilivlokken en knoflook. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Done
3.

Mix bloem met maizena en haal de kip erdoorheen, bak ze daarna gaar op middelhoog vuur en zet het apart.
Done
4.

Bak in dezelfde pan de rode pepers en voeg de saus en kip toe. laat het even pruttelen op laag vuur en maak het af met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer het met rijst. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *