Cheesy Chicken Baguette

Deze gevulde baguette met kip is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis of als bijgerecht bij een feestje! Het beste van alles is dat het deeg zelfgemaakt is. Het deeg is zacht en luchtig, en de vulling is gevuld met heerlijk gekruide kip, cheddar, mozzarella, rode ui en Algerienne saus, die het geheel een exotische smaak geven.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipfilet
3 el olijfolie
1 medium rode ui
1 el kipkruiden
1 tl zout
8 plakjes cheddar
4 el Algerienne saus
100 gram mozzarella
1 medium ei
VOOR DEEG:
280 gram bloem
2 tl gist
1 el suiker
30 gram zachte boter
1 medium ei
150 ml warme melk
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, gist,suiker, warme melk, boter, ei en zout. Meng alles door elkaar en kneed het deeg een paar minuten. Doe het vervolgens in een kom en laat het 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Done
2.

Marineer daarna de kip met olijfolie en kipkruiden. Laat het 1 uur marineren en bak het daarna gaar. Snijd het in kleine stukjes en zet het opzij.
Done
3.

Rol vervolgens het deeg op en snij het in tweeen. Rol het uit met een deegroller en vul het met Algerienne saus, cheddar, ui kip en mozzarella. Vouw het dicht, snij inkeping en besmeer het met ei.
Done
4.

Bak het als laatst 20 minuten op 180°C in de oven. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *