Gezonde Kapsalon

Deze Gezonde Kapsalon is een verfrissende draai aan het klassieke gerecht, perfect voor wie wil genieten van een smakelijke maaltijd zonder schuldgevoel. Met gekruide krieltjes als basis, biedt het een crunch en een uitgebalanceerde voedingswaarde.

Met slechts 532 calorieën per portie en een indrukwekkende 61g eiwit, is deze Gezonde Kapsalon een ideale keuze voor bewuste eters die hun eiwitinname willen verhogen. Deze versie behoudt alle smaken waar je van houdt, maar met aanzienlijk minder calorieën.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram kipfilet
2 el zure room
3 tl shoarmakruiden
0.5 tl zout
220 gram light mozzarella
2 handjes sla
0.5 rode ui
0.5 komkommer
0.5 tomaat
VOOR KRIELTJES:
300 gram krieltjes
0.5 el shaormakruiden
0.5 el olijfolie
0.5 tl zout
VOOR KNOFLOOKSAUS:
3 el Griekse yoghurt 0%
1 el citroensap
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde munt of gedroogde peterselie
VOOR UIENSAUS:</b
1 el currysaus
0.5 el chilisaus
2 el light ketchup
2 el gesnipperde ui
0.5 el verse peterselie

Bereidingswijze

1.

Begin met het mengen van zure room, citroensap, shoarmakruiden, en zout. Voeg de kipfilet toe en laat het minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 400g kipfilet 2 el zure room 3 tl shoarmakruiden 1/2 tl zout
Done
2.

Breng vervolgens de krieltjes op smaak met olijfolie, shoarmakruiden en zout. Bak ze gedurende 15-20 minuten in de Airfryer of 20-25 minuten in de oven op 200 graden. Bereid ondertussen de knoflooksaus en uiensaus.
Voor krieltjes: 300g krieltjes 1/2 el shaormakruiden 1/2 el olijfolie 1/2 tl zout Voor knoflooksaus: 3 el Griekse yoghurt 0% 1 el citroensap 1 tl knoflookpoeder 1 tl gedroogde munt Snufje peper Voor uiensaus: 1 el currysaus 1/2 el chilisaus 2 el light ketchup 2 el gesnipperde ui 1/2 el verse peterselie
Done
3.

Bak ook de gemarineerde kip in de Airfryer gedurende 15 minuten op 180 graden of in de oven gedurende 20-25 minuten op 200 graden.
Done
4.

Verdeel de krieltjes over een kom of schaal, leg de mozzarella erbovenop en laat het even smelten in de oven. Maak de kapsalon af door de kip, sla, rode ui, tomaat, komkommer, knoflooksaus, uiensaus en Parmezaanse kaas toe te voegen. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 220g light mozzarella 2 handjes sla 1/2 rode ui 1/2 komkommer 1/2 tomaat 1 el geraspte Parmezaanse kaas
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *