Gezonde Korean Fried Chicken

Maak kennis met een gezonde twist op de klassieke Korean Fried Chicken! Ons recept biedt alle smaak en knapperigheid die je verwacht, maar met een slimme aanpassing voor een gezondere levensstijl. Bereid in de airfryer of oven in plaats van gefrituurd in olie, is deze versie laag in calorieën en hoog in eiwitten.

Met een pittige saus die net zo smaakvol is als traditionele opties, maar met minder calorieën, biedt onze gezonde Korean Fried Chicken de perfecte balans tussen genieten en goed voor jezelf zorgen. Ideaal voor mealprep, gewichtsverlies of gewoon een bewuste keuze in je eetpatroon, deze maaltijd past perfect in een gezonde levensstijl.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kipfilet
1 el sojasaus
1 medium ei
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen gember
1 tl peper
VOOR BREADING:
60 gram maizena
<b>VOOR SAUS:</b>
60 ml sojasaus
80 ml water
2 el light ketchup
3 el gochujang
2 el rijstazijn of natuurazijn
3 el honing

Bereidingswijze

1.

Begin met het op smaak brengen van de kip met sojasaus, ei, knoflookpoeder, gemalen gember en peper. Meng alles goed door elkaar en laat de kip minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 1 kg kipfilet 1 el sojasaus 1 medium ei 1 tl knoflookpoeder 1 tl gemalen gember 1 tl peper
Done
2.

Verplaats vervolgens de kip in een kom, voeg maizena toe en hussel alles goed door elkaar.
Voor breading: 60g maizena
Done
3.

Bak de kip 12-15 minuten in de Airfryer op 200 graden Celsius of 15-18 minuten in de oven op dezelfde temperatuur (draai halverwege de baktijd de kip om). Maak ondertussen de saus met sojasaus, water, rijstazijn, gochujang en light ketchup. Voeg de honing pas toe nadat je de pan van het vuur hebt gehaald. Meng de saus goed door elkaar, voeg de kip toe en roer alles nog even door.
Voor saus: 60 ml sojasaus 80 ml water 2 el light ketchup 3 el gochujang 2 el rijstazijn of natuurazijn 3 el honing
Done
4.

Serveer de Korean Chicken met rijst en maak het af met sesamzaadjes, zwarte komijn en lente-ui. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *