Gochujang Ramen

Deze Japanse noedelsoep combineert de smaak van gemarineerde Gochujang kip en zachtgekookt ei tot een heerlijke balans tussen een laag caloriegehalte en hoog eiwitgehalte. Onze Gochujang Ramen is een heerlijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar een maaltijd zonder schuldgevoel. Met de rijke smaak van de Japanse noedelsoep, gecombineerd met de pittige kick van Gochujang, zul je keer op keer terugkomen naar dit gerecht.

 

 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram udon noedels
400 gram kipfilet
VOOR MARINADE:
1 el gochujang
2 teentjes knoflook
0.5 el honing
1 el sojasaus
0.5 tl gemalen gember
1 tl chilivlokken
1 tl peper
VOOR RAMENBOUILLON:
600 ml water
1 blokje groentenbouillon of kippenbouillon
1 el gochujang
1 el sojasaus
VOOR TOPPING:
1 tl sesamzaadjes
2 lente-uitjes
1 zachtgekookt ei
0.5 kleine wortel
1 radijs
1 rode peper
1 el verse peterselie

Bereidingswijze

1.

Maak eerst de marinade door Gochujang, honing, sojasaus, knoflook, gemalen gember, chilivlokken en peper te mengen. Voeg de kipfilet toe aan de marinade, meng goed en laat het minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 400g kipfilet Voor marinade: 1 el gochujang 2 teentjes knoflook 1/2 el honing 1 el sojasaus 1/2 tl gemalen gember 1 tl chilivlokken 1 tl peper
Done
2.

Bak de gemarineerde kipfilet vervolgens in de Airfryer op 180 graden Celsius gedurende 15-18 minuten, of bak ze in de oven op 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.
Done
3.

Terwijl de kip gaart, bereid je de bouillon door groentenbouillon, sojasaus en Gochujang te combineren. Breng het aan de kook en voeg dan de udon noedels toe. Laat het geheel 3 minuten koken.
Ingrediënten: 200g udon noedels Voor ramenbouillon: 600 ml water 1 blokje groentenbouillon of kippenbouillon 1 el gochujang 1 el sojasaus
Done
4.

Verdeel de gekookte noedels over kommen en giet de bouillon erover. Voeg de gebakken kip, zachtgekookt ei en groenten toe. Geniet van je ramen! Eet smakelijk!
Toppings: 1 tl sesamzaadjes 2 lente-uitjes 1 zachtgekookt ei 1/2 wortel 1 radijs 1 rode peper 1 el verse peterselie
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *