Groenteschotel

Hou je van de combinatie van groenten met kaas? Dan ben je bij het juiste recept! Deze groenteschotel is een veelzijdig recept en kan worden aangepast naar wens. Zo kun je allemaal groenten toevoegen wat je zelf lekker vindt, maar ook natuurlijk weglaten wat je zelf minder vindt. Dit recept kan ook makkelijk koolhydraat arm geserveerd worden zonder de aardappelen. Het is niet alleen een bijgerecht, maar het is zo vullend dat het zelfs als hoofdgerecht kan worden gegeten! De romige kaassaus is de perfecte combinatie met groenten met een heerlijk knoflookaroma. Als je deze ovenschotel nog lekkerder wilt maken kan je ook stukjes gebakken kip toevoegen! Check de video of lees het recept voor deze gezonde groenteschotel.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram bloemkool
400 gram broccoli
300 gram aardappelen
VOOR SAUS:
2 el boter
45 gram bloem
2 teentjes knoflook
600 ml melk
300 gram geraspte kaas
2 tl zwarte peper
3 tl zout
2 tl dille
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

1.

Kook de aardappelen, broccoli en bloemkool in water met zout. Doe de boter in de pan met meel en voeg na 1 á 2 minuten de knoflook toe. Giet de melk beetje voor beetje erbij en roer dit goed door met een garde. Tot slot voeg je de kruiden toe met de helft van de kaas (150 gram). Bewaar de overige helft voor erbovenop.
Done
2.

Doe de gekookte groenten in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Top het af met de overgebleven geraspte kaas en bak het in de oven op 220 graden voor 15-20 minuten tot de kaas goudbruin is. Als dit na 15 minuten nog niet is gebeurd kan de oventemperatuur verhoogd worden. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.