Hanım Göbeği

Hanım Göbeği (damesnavel) dessert is een verrukkelijk en populair Turks dessert dat je absoluut moet proberen. Deze zachte balletjes van deeg zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. De naam “Hanım Göbeği” verwijst naar de vorm van de balletjes, die lijken op kleine damesnavels. Dit dessert is een absolute must-have voor je volgende Eid-feest of een andere speciale gelegenheid.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram bloem
150 gram griesmeel fijn
1 medium ei
60 gram ongezouten zachte boter
50 ml zonnebloemolie
2 el yoghurt
100 gram suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
20 hazelnoten
VOOR SUIKERSIROOP:
500 gram suiker
400 ml water
0.5 el citroensap

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suikersiroop met water, suiker en citroensap. Kook het 15 minuten en zet het opzij.
Ingrediënten: 500g suiker 400 ml water 1/2 el citroensap
Done
2.

Doe daarna zachte boter, zonnebloemolie, yoghurt, ei en suiker in een kom. Meng alles door elkaar en zeef bloem, griesmeel, bakpoeder en vanillesuiker. Kneed het deeg een paar minuten en rol balletjes met je handen. Verplaats het in een ovenschaal en druk met je vingers hazelnoten erin.
Ingrediënten: 300g bloem 150g griesmeel fijn 1 medium ei 60g zachte boter (ongezouten) 50 ml zonnebloemolie 2 el yoghurt 100g suiker 1 zakje bakpoeder 1 zakje vanillesuiker 20 hazelnoten
Done
3.

Bak het vervolgens 25 minuten op 200 graden in de oven en lepel de suikersiroop erop. Laat het een paar uur rusten en serveer het pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *