Honey Garlic Chicken Tenders

Deze heerlijke tenders zijn doordrenkt met de smaak van honing en knoflook, een perfecte combinatie van zoet, pittig en krokant! Probeer het met zelfgemaakte pittige dipsaus voor een perfecte harmonie van smaken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipfilet
200 ml karnemelk
50 ml augurkensap
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 el cayennepeper
1 el zout
VOOR BREADING:
200 gram bloem
2 tl knoflookpoeder
3 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
2 tl peper
1 tl zout
VOOR KNOFLOOK-HONINGSAUS:
1 el ongezouten boter
3 el honing
1 el gehakte knoflook
1 el sojasaus
1 tl chilivlokken
1 tl paprikapoeder
1 snufje zout
VOOR DIPSAUS:
100 gram mayonaise
2 el ketchup
1 el sambal
1 el jalapenos
2 tl peper
1 tl gerookte paprikapoeder
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipfilet in dikke lange reepjes. Voeg daarna karnemelk, augurkensap, kruiden en zout toe. Meng het goed door elkaar en laat het minimaal een half uurtje marineren.
Ingrediënten: 500g kipfilet 200 ml karnemelk 50 ml augurkensap 1 el paprikapoeder 1 el knoflookpoeder 1 el cayennepeper 1 el zout
Done
2.

Maak ondertussen een simpele saus met mayo, ketchup, sambal, jalapeno, peper, gerookte paprikapoeder en zout. Meng het door elkaar en zet het in de koelkast.
Voor dipsaus: 100g mayonaise 2 el ketchup 1 el sambal 1 el jalapenos 2 tl peper 1 tl gerookte paprikapoeder Snufje zout
Done
3.

Smelt voor de honing-knoflooksaus boter in een pan en voeg honing, gehakte knoflook, sojasaus, kruiden en zout toe. Roer het en zet het apart.
Voor knoflook-honing saus 1 el ongezouten boter 3 el honing 1 el gehakte knoflook 1 el sojasaus 1 tl chilivlokken 1 tl paprikapoeder Snufje zout
Done
4.

Maak vervolgens de breading met bloem, kruiden en zout. Meng alles goed door elkaar en haal de tenders erdoorheen. Frituur het eerst 6 minuten en daarna nog eens 3 minuten op 180 graden. Besmeer ze als laatst met honing-knoflook saus. Eet smakelijk!
Voor breading: 200g bloem 2 tl knoflookpoeder 3 tl paprikapoeder 2 tl cayennepeper 2 tl peper 1 tl zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *