Hot Blondie

Je hoeft nooit meer naar de Burger King voor een Hot Blondie, want hier is dan eindelijk het recept van dit heerlijke dessert. Deze variatie is zelfs nog lekkerder! Check de video of lees het recept voor deze Heerlijke Hot Blondie.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3.33 van 10 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
100 gram witte chocolade
4 blokjes witte chocolade
50 gram ongezouten boter
1 medium ei
1 eidooier
50 gram kristalsuiker
50 gram bloem
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg witte chocolade en boter toe. Doe dit voor 1 minuut in de magnetron, roer het daarna stevig door en zet het apart.
Done
2.

Pak nog een kom en voeg 1 ei, 1 eidooier een snufje zout, suiker en vanille extract toe. Mix het goed door elkaar en voeg het chocolademengsel, de bloem en de bakpoeder toe.Meng alles weer door elkaar.
Done
3.

Vet vervolgens de vormpjes in met boter en bestrooi het met een beetje bloem. Draai de vormpjes zodat de hele binnenkant bedekt is met bloem.
Done
4.

Giet een beetje van het beslag en voeg vervolgens witte chocolade toe. Giet de rest van het beslag en vul ongeveer 3/4 van de vormpjes (ik heb één grote vorm en één kleine vorm kunnen vullen). Bak ze daarna 13 tot 15 minuten op 180 graden.
Done
5.

Laat het 2 minuten afkoelen en draai ze daarna op een bord om. Bestrooi een beetje poedersuiker en serveer het met een bolletjes ijs. Eet smakelijk!
Done

10 Reacties

  • Amna

    Hi goede dag ik wil graag dit peoberen omdat bn zo dol op hot blondie van kingburger maar had een vraagje als ik 5 stuks maken hoeveelheid hb ik nodig zijn die ingredienten aleen voor een stuk hot blondie bedankt alvast ziet er echt lekker uit ☺️

    • mijnsmaak

      Hoi Amna, de ingrediënten zijn voor 2 porties. Boven de ingrediëntenlijst kan je de porties aanpassen. Als je het nummer veranderd van 1 naar 2.5 krijg je de ingrediëntenlijst met de hoeveelheden voor 5 porties te zien.

  • Silvie

    Ik heb deze gisteren gemaakt. Ik had denk ik wat kleinere schaaltjes want ik kon er 3 uithalen. Recept heel precies gevolgd.
    Zeker 15 minuten in de oven gehad maar toen was eigenlijk alleen de onder en zijkant voor een klein stukje cake-achtig. Zelfs na 18 minuten was de rest van de blondies nog volledig beslag. 🥺
    Wat kan er verkeerd zijn gegaan?

    • mijnsmaak

      Hoi Silvie, dat is raar. Weetje zeker dat je oven op de goede stand stond?

      • Dee

        Weet je zeker dat de beslag niet gaar was? Het kan ook gewoon de gesmolten chocolade in het midden zijn die uiteraard zacht bleef.. bij de burger King is de binnenkant ook altijd nog smeuïg alsof het niet gaar is…

  • Silvie

    Ja, gewoon 180 graden heteluchtoven.
    Nu weet ik dat iedere oven anders is en wil het zeker nog een keer proberen.
    Maar zal ik dan 200 graden heteluchtoven proberen of 180 met boven- en onderwarmte? 🤔

    • mijnsmaak

      Ja, elke oven is zeker anders. Ik zou het proberen op 200 graden. Laat me weten of het is gelukt!

  • Bouch

    Hay,

    Kan dit ook in een cupcake plateau? Zo ja, weet je of enkel boter smeren op de plateau voldoende is? Dus zonder cupcakepapiertjes.

    Ik wil het maken voor 8 personen

  • Safiya B

    Ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *