Inegöl Köfte

Verken de rijke en gevarieerde smaken van de Turkse culinaire traditie met dit uitgebreide recept voor Inegol Kofte, een gastronomisch hoogstandje dat wordt beschouwd als een van de meest verfijnde koftegerechten in heel Turkije. De ervaring is niet compleet zonder de perfecte begeleiding. Combineer je zelfgemaakte Inegol Kofte met een verfrissende piyaz salade, bereid met witte bonen, ui, tomaat, peterselie en een smaakvolle dressing,

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
800 gram kalfsgehakt
200 gram lamsgehakt
2 medium uien geraspt
60 gram fijn gemalen beschuit of paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl peper
1.5 tl zout
1 zakje bakpoeder
1 el citroensap
100 ml bruisend water
VOOR PIYAZ SALADE:
300 gram witte bonen in blik
1 medium tomaat
1 kleine rode ui
1 el verse peterselie
2 el olijfolie
1 el natuurazijn
1 el citroensap
1 el tahini
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Begin met het activeren van het bakpoeder door het te mengen met citroensap, voeg vervolgens bruisend water toe en zet het mengsel opzij.
Ingrediënten: 1 zakje baksoda 1 el citroensap 100 ml soda
Done
2.

Rasp de ui en pers het sap eruit. Doe daarna kalfsgehakt, lamsgehakt, geraspte ui, bakpoeder mengsel, kruiden zout en beschuit of paneermeel in een kom. Kneed het of laat het 20 minuten mixen in een keukenmachine. Doe er folie omheen en laat het minimaal 2 uur, bij voorkeur een nacht, marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 800g kalfsgehakt 200g lamsgehakt 2 medium uien (geraspt) 60g fijn gemalen beschuit of paneermeel 1 tl paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl peper 1.5 tl zout
Done
3.

Verplaats het gemarineerde gehaktmengsel vervolgens naar een ovenschaal die is bekleed met bakpapier. Leg nog een vel bakpapier bovenop het gehakt en verspreid het gelijkmatig met je handen. Snijd het gehaktmengsel in reepjes met een spatel of een mes en vorm deze vervolgens met je handen tot koftevormen.
Done
4.

Bak de kofte samen met groene pepers en tomaten 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden (op de hoogste tray).
Done
5.

Maak ondertussen de piyaz salade met witte bonen, rode ui, peterselie, olijfolie, citroensap, azijn en zout. Meng het door elkaar en maak het af met tahini. Eet smakelijk!
Voor piyaz salade: 300g witte bonen 1 medium tomaat 1 kleine rode ui 1 handje peterselie 2 el olijfolie 1 el natuurazijn 1 el citroensap 1 el tahini Snufje zout
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *