Irmik Helva

60 min

makkelijk

3

Zin in een heerlijk Turks dessert dat perfect is voor Ramadan, dan is Irmik Helva (griesmeel halva) zeker de moeite waard om te proberen. Dit dessert is gemaakt van griesmeel, boter, melk, suiker en heeft een rijke en romige textuur die smelt in je mond. Je kunt het serveren met een schepje ijs of wat noten voor extra smaak en textuur.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram griesmeel
2 el ongezouten roomboter
3 el Maraş ijs of slagroom ijs
VOOR SUIKERSIROOP:
200 ml melk
250 gram suiker

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de suikersiroop met melk en suiker. Smelt daarna boter in een pan en voeg griesmeel toe. Blijf 20 minuten lang roeren op laag vuur.
Done
2.

Giet de suikersiroop erin, roer het even door en laat het 20 minuten afkoelen.
Done
3.

Leg een boterhamzakje in een kom en lepel de helva hierin. Druk het plat, voeg ijs en nog meer helva toe. Draai het om en maak het af met pistachenoten. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *