Iskender Kebab

30 min

medium

1

Iskender Kebab is een Turks gerecht met lamsvlees, in stukjes gesneden Turks brood (pide), tomatensaus, yoghurt en heel veel boter. Bekijk de video of lees het recept om deze heerlijke Iskender Kebab te maken!

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram döner
2 kleine pita broodjes
20 gram boter
1 el yoghurt
Voor tomaten saus:
10 gram boter
0.5 el tomatenpuree
2 geraspte tomaten
0.5 tl zout
1 tl oregano

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en smelt de boter. Voeg tomatenpuree toe en roer het goed door. Voeg daarna geraspte tomaten, zout en oregano toe. Roer dit goed weer goed en toast ondertussen de pita broodjes.
Done
2.

Bak in een andere pan de döner. Haal de pita broodjes uit de tosti-ijzer of oven en snijd het in kleine blokjes.
Done
3.

Smelt de boter en zet het apart. Pak een bord en voeg als eerst de gesneden pita broodjes toe. Doe hier 1/3 van de tomatensaus overheen. Voeg vervolgens het vlees en weer de tomatensaus toe. Verdeel als laatst de boter eroverheen. Serveer het met yoghurt. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *