Islak Burger

40 min

makkelijk

6

Stap in de levendige straten van Istanbul en laat je smaakpapillen verwennen met een iconische lekkernij: de Islak Burger. Deze natte hamburger, doordrenkt met smaakvolle saus, is een niet te missen traktatie voor liefhebbers van streetfood over de hele wereld. Ontdek hoe je deze verrukkelijke lekkernij thuis kunt maken met ons eenvoudige recept!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
6 hamburger broodjes
400 gram rundergehakt
3 el paneermeel
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen komijn
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR SAUS:
1 el ongezouten boter
250 gram gezeefde tomaten
200 ml water
3 teentjes knoflook
2 el ketchup
2 el suiker
1 tl peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de kofte met rundergehakt, paneermeel, kruiden en zout. Kneed het een paar minuten en laat het en half uurtje marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 400g rundergehakt 3 el paneermeel 1 tl knoflookpoeder 1 tl gemalen komijn 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de saus met gezeefde tomaten, ketchup, suiker, peper, zout en knoflook. Mix het in een blender, giet het in een pan en gooi er boter in. Laat de boter smelten, giet er water in en laat het 10 minuten koken op laag vuur.
Voor saus: 1 el boter 250 gram gezeefde tomaten 200 ml water 3 teentjes knoflook 2 el kechtup 2 el suiker 1 tl peper 1 tl zout
Done
3.

Vorm daarna hamburgers met een kookring of met je handen en bak ze vervolgens in een pan.
Done
4.

Maak in dezelfde pan een stoombad, voeg eerst wat water toe en plaats er vervolgens een bord en twee natte bakpapiertjes op. Leg de onderkant van de hamburgerbroodje op het bakpapier en lepel de saus erop. Voeg de saus ook op de kofte en de bovenkant van de broodjes toe. Doe de deksel erop en laat het als laatst 10 minuten stomen op laag vuur. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *