Izmir Köfte

Wie lust nou geen Izmir Köfte? Langwerpige gehaktballen met aardappel geserveerd met tomatensaus. Een must-try recept! Heerlijk met Turkse rijst. Check het recept voor deze heerlijke Izmir Köfte.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram rundergehakt
1 medium ui
1 medium ei
1 handje peterselie
200 gram paneermeel
1 tl peper
2 tl chilivlokken
1 tl oregano
0.5 el zout
4 medium aardappelen
8 cherrytomaten
5 groene pepers
VOOR SAUS
2 el tomatenpuree
250 ml kokend water
3 el olijfolie

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg rundergehakt, ui, peterselie, kruiden, ei en paneermeel toe. Kneed het goed met je handen en doe het voor 20 minuten in de koelkast.
Done
2.

Maak vervolgens kleine ovalen balletjes van het gehakt en bak ze bruin. Bak in dezelfde pon de aardappelen goudbruin en maak een saus met tomatenpuree en kokend water.
Done
3.

Pak een ovenschaal en leg de köfte en de aardappelen naast elkaar. Maak het af met tomaat, groene peper en de rode saus. Bak het als laatst 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.