Kaas-ui Broodjes

Probeer deze zelfgemaakte kaas-ui broodjes! Een luchtig deeg dat elke hap tot een genot maakt. Dit recept is niet alleen makkelijk, maar ook heerlijk. De kruidige ui-knoflook boter tilt deze kaas-ui broodjes naar een hoger niveau!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram mozzarella
VOOR DEEG:
700 gram bloem
400 ml lauwwarm water
3 el olijfolie
1 zakje instant gist 7 gram
1 el suiker
2 tl zout
VOOR UI-KNOFLOOKBOTER:
150 gram zachte boter ongezouten
1 handje verse peterselie
1 medium ui
4 teentjes knoflook
0.5 el tomatenpuree
1 el basterdsuiker
1 tl chilivlokken
2 tl Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, gist, suiker, zout, olijfolie en lauwwarm water. Meng alles door elkaar en kneed het deeg een paar minuten. Verplaats het daarna in een kom en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Voor deeg: 700g bloem 400 ml lauwwarme water 3 el olijfolie 1 zakje instant gist 1 el suiker 2 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de knoflook-ui boter met zachte boter, knoflook, tomatenpuree, peterselie, ui, basterdsuiker, kruiden en zout. Roer het, en zet het opzij.
Voor ui-knoflook boter 150g zachte boter 1 handje peterselie 1 medium ui 4 teentjes knoflook 1/2 el tomatenpuree 1 el basterdsuiker 1 tl chilivlokken 2 tl Italiaanse kruiden 1 tl paprikapoeder 1 tl peper 1 tl zout
Done
3.

Kneed vervolgens het deeg en rol het uit met een deegroller. Verplaatst het in een ovenschaal bekleed met bakpapier en besmeer de knoflook-ui boter erop.
Done
4.

Prik gaatjes met een vork en voeg mozzarella toe. Bak het als laatst 20 minuten op 200 graden in de oven. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 200g mozzarella
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *