Kaneel Gözleme
Gözleme is een traditioneel Turks gerecht. Meestal is de vulling met spinazie, aardappelen of gehakt, deze versie met kaneel is niet hartig maar zoet! Heerlijk als nagerecht!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
150 gram bloem | |
150 gram yoghurt | |
1 el zonnebloemolie | |
0.5 tl zout | |
30 gram zachte boter ongezouten | |
VOOR VULLING: | |
3 el suiker | |
1 tl kaneelpoeder | |
VOOR ICING: | |
100 gram poedersuiker | |
1 el melk |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst het deeg met bloem, yoghurt, zonnebloemolie en zout. Meng alles door elkaar en kneed het voor een paar minuten. Gebruik meer bloem als het te plakkerig wordt.
Done
2.
Rol het vervolgens op, verdeel het in 3 stukken en maak er balletjes van. Druk daarna het deeg plat met je vingers en rol het goed uit met een deegroller.
Done
3.
Besmeer het deeg met boter en voeg één eetlepel kaneelsuiker toe. Vouw de zijkanten, besmeer het weer met boter en bak de kaneel gözleme aan beide kanten. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord