Karnıyarık

Karnıyarık is een populair gerecht uit de Turkse keuken, het zijn heerlijke gevulde aubergines met gehakt uit de oven. Het wordt geserveerd met Turkse rijst (pilav) en cacık. Check het recept voor deze overheerlijke Karnıyarık.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram rundergehakt
4 aubergines
100 ml water
1 medium ui
2 tomaten
2 groene pepers
2 teentjes knoflook
1 tl peper
2 tl zout
VOOR SAUS
1 el tomatenpuree
200 ml kokend water

Bereidingswijze

1.

Was de aubergines en snijd om en om repen van de schil. Frituur het voor 5 minuten en zet het aan de kant.
Done
2.

Pak vervolgens een pan voeg olijfolie toe en fruit de ui en knoflook. Bak het gehakt mee en gooi de kruiden, tomaat, en groene peper erin. Giet een beetje water en roer het goed door elkaar.
Done
3.

Snijd de aubergines doormidden, duw met een lepel het vruchtvlees plat en voeg het gehaktmengsel toe. Leg er nog wat tomaten en groen pepers op en giet de zelfgemaakte tomatensaus er goed overheen.
Done
4.

Doe ze als laatst 20 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven. Serveer het warm met Turkse rijst en kuru cacık. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *