Katmer

Katmer, een hartig deegwaar, is een onmisbaar Turks gerecht dat zich perfect leent voor ontbijt, lunch of als een vullende maaltijd. Naast een hartige soep vormt Katmer een heerlijke aanvulling op je menu. Met zijn knapperige buitenkant en weelderige vulling van lagen deeg en hartige ingrediënten, is het een ware traktatie voor de smaakpapillen. Voeg deze heerlijke delicatesse toe aan je culinaire repertoire en geniet van de rijke smaken en texturen die het te bieden heeft.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram tarwebloem
400 ml water
1 zakje bakpoeder
1 tl zout
250 gram gesmolten boter

Bereidingswijze

1.

Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom tot ze goed gecombineerd zijn. Voeg water toe en laat het mengsel 5 minuten mixen in een keukenmachine.
Voor deeg: 600g tarwebloem 400 ml water 1 zakje bakpoeder 1 tl zout
Done
2.

Kneed het deeg vervolgens met de hand gedurende een paar minuten en laat het 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in tweeën, rol elk deel even op en verdeel ze vervolgens in acht gelijke stukken. Laat de deegstukken nog 15 minuten rusten.
Done
3.

Bestrooi ze daarna met bloem en rol elk deegstuk met een deegroller goed uit Lepel er 3 eetlepels gesmolten boter overheen en verdeel de boter gelijkmatig over het deeg. Maak verticale inkepingen met een pizzasnijder, rol het deeg op en wikkel het strak in. Laat het deeg vervolgens nog 1 uur rusten in de koelkast.
Ingrediënten: 250g gesmolten boter
Done
4.

Rol het deeg vervolgens met een deegroller uit tot een breedte van 25 cm en bak beide kanten in een pan. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *