Khao Soi

Als je Khao Soi nog niet hebt geprobeerd, dan mis je veel! Want deze Thaise noedelsoep met kokosmelk, gele curry en stukjes kip is onbeschrijfelijk lekker! Check het recept voor deze overheerlijke Thaise Khao Soi.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram kipdijfilet of kipfilet
100 gram wontonvellen
300 gram noodles
600 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie
2 el vissaus
1 el basterdsuiker
2 tl zout
VOOR GELE CURRYPASTA:
1/2 el gehakte gember
1 el citroengras
2 teentjes knoflook
2 el limoensap
1 el srirachasaus
1/2 sjalot
2 tl kurkumapoeder
1 tl currypoeder
1/2 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de gele currypasta met citroengras, knoflook, gesneden sjalot, gember, srirachasaus, limoensap en de kruiden. Meng het door elkaar en zet het opzij.
Done
2.

Pak daarna een pan en gooi de kip en de currypasta erin. Bak de kip gaar en voeg kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en basterdsuiker toe. Roer het en laat het 20 minuten sudderen op laag vuur.
Done
3.

Snij ondertussen de wontonvellen in dunne reepjes en frituur ze voor 10 seconden. Schep de noodles en de soep in een kom en maak het af met bosui, peterselie, sjalot en de krokante deegvellen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *