Kippeling

Ontdek de smaakexplosie van zelfgemaakte kippeling, bereid met malse kipdijfilet die sappigheid belooft bij elke hap. Met een pittige twist en een bereiding in de oven, wordt elke stukje kip perfect knapperig aan de buitenkant en heerlijk mals van binnen. De pittige kruiden geven een kick aan de kip, terwijl de oven het werk doet om een krokante textuur te bereiken zonder concessies te doen aan de sappigheid.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
800 gram kipdijfilet
40 ml zonnebloemolie
150 gram paneermeel
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl shoarmakruiden
1 tl chilipoeder
2 tl cayennepeper
2 tl knoflookpoeder
1 tl peper
2 tl zout
VOOR JOPPIESAUS:
100 gram mayonaise
2 el ketchup
1 tl augurkensap optioneel
1 tl kerriepoeder
0.5 tl cayennepeper
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipdijfilet in grote blokjes en verplaats ze in een kom. Voeg zonnebloemolie, paprikapoeder en zout toe. Meng alles door elkaar en laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 800g kipdijfilet 40 ml zonnebloemolie 1 el gerookte paprikapoeder 1 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de joppiesaus met mayo, ketchup, augurkensap, kerriepoeder, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet het opzij.
Voor joppiesaus: 100g mayonaise 2 el ketchup 1 tl augurkensap (optioneel) 1 tl kerriepoeder 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl peper Snufje zout
Done
3.

Maak ook de paneermeelmix met paneermeel, gerookte paprikapoeder, shoarmakruiden, chilipoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout. Roer het even en haal de kip erdoorheen.
Voor paneermeelmix: 1 el gerookte paprikapoeder 2 tl shoarmakruiden 1 tl chilipoeder 2 tl cayennepeper 2 tl knoflookpoeder 1 tl peper 1 tl zout
Done
4.

Verplaats de kip op een bakplaat met bakpapier en bak het 40 minuten op 180 graden in de oven (draai ze halverwege om). Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *