Kipsaté met pindasaus

Ontdek de verrukkelijke smaak van Kipsaté met zelfgemaakte pittige pindasaus! De kipdijfilet, met zijn sappige textuur, absorbeert de zoete en hartige tonen van de ketjap manis marinade. Maar het is de zelfgemaakte pittige pindasaus die dit recept echt naar een hoger niveau tilt. Gemaakt met een vleugje pit, voegt deze saus een onweerstaanbare smaakdimensie toe aan de al heerlijke kipsaté.

3 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kipdijfilet
3 teentjes knoflook
2 el zonnebloemolie
0.5 el madame jeanette sambal
50 ml ketjap manis
1 el sojasaus
1 el basterdsuiker
1 tl gemalen gember
1 tl korianderpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl zout
VOOR PINDASAUS:
200 gram 100% pindakaas
1 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook
0.5 el madame jeanette sambal
250 ml water
0.5 tl gemalen gember
0.5 tl korianderpoeder
0.5 tl gemalen komijn
30 ml ketjap manis
2 tl zout
1 tl suiker

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipdijfilet in grote blokjes en marineer het met zonnebloemolie, knoflook, sambal, ketjap manis, sojasaus, basterdsuiker, kruiden en zout. Meng alles door elkaar en zet het in de koelkast.
Ingrediënten: 1 kg kipdijfilet 2 el zonnebloemolie 3 teentjes knoflook 1/2 el madame jeanette sambal 50 ml ketjap manis 1 el sojasaus 1 el basterdsuiker 1 tl gemalen gember 1 tl korianderpoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de pindasaus, fruit de knoflook met zonnebloemolie en voeg, pindakaas, ketjap manis, sambal, kruiden, suiker, zout en water toe. Roer het, laat het even koken en mix het glad met een staafmixer.
Voor pindasaus: 200g pindakaas 1 el zonnebloemolie 1 teentje knoflook 1/2 el madame jeanette sambal 250 ml water 1/2 tl gemalen gember 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl gemalen komijn 30 ml ketjap manis 2 tl suiker 1 tl zout
Done
3.

Rijg de kip aan satestokjes en bak het als laatst 20-25 minuten in de airfryer of 30-35 minuten in de oven op 180°C. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • Chaima

    Hoi, welke merk Pindakaas heb je hiervoor gebruikt? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *