Kipshoarma Loempia

Het eerste ramadan recept van dit jaar is een feit Als je op zoek bent naar een zowel heerlijk als makkelijk recept, dan moet je deze Kipshoarma Loempia proberen. Deze knapperige loempia’s zijn rijkelijk gevuld met sappige kipshoarma, Thaise roerbakmix en chilisaus. Heerlijk met knoflooksaus!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
24 loempiavellen
200 gram Thaise roerbakgroente
4 el chilisaus
500 gram kipfilet
1 el shaormakruiden
2 tl zout
VOOR BLOEMMENGSEL:
1 el bloem
3 el water

Bereidingswijze

1.

Snijd de kipfilet in reepjes, verplaats het in een kom en voeg shaormakruiden en zout toe. Laat het daarna minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 500g kipfilet 1 el shaormakruiden 2 tl zout
Done
2.

Bak de kip gaar en voeg Thaise roerbakgroente toe. Bak het even mee en lepel daarna de chilisaus erin. Meng alles door elkaar en laat het afkoelen.
Ingrediënten: 200g Thaise roerbakgroente 4 el chilisaus
Done
3.

Lepel ongeveer 2 eetlepels van de vulling op de dubbele loempiavellen en vouw het over de vulling, vouw daarna de zijkanten naar het midden toe, besmeer het in goed in met bloemmengsel en rol het strak op.
Ingrediënten: 24 loempiavellen
Done
4.

Frituur ze als laatst voor 5 a 6 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
Voor bloemmengsel: 1 el bloem 3 el water
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *