Kokos Mango Tres Leches

De Kokos Mango Tres Leches is een verfrissende twist op de traditionele Tres Leches cake. Het tropische aroma van kokos en de zoete smaak van mango brengen je direct naar exotische oorden. De cake wordt doordrenkt met een heerlijke mix van melk, kokosmelk en gecondenseerde melk, waardoor elke hap een ware smaaksensatie is.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR CAKE:
3 medium eieren
120 gram suiker
80 gram bloem
0.5 zakje bakpoeder 8 gram
0.5 zakje vanille suiker 4 gram
VOOR MELKMENGSEL:
200 ml kokosmelk
200 ml melk
100 gram gecondenseerde melk
VOOR MANGOSAUS:
2 rijpe mango's
2 eidooiers
100 gram suiker
100 ml water
40 gram ongezouten boter
VOOR SLAGROOM:
200 ml verse slagroom
25 ml poedersuiker
1 zakje klop-fix

Bereidingswijze

1.

Doe als eerst de eieren en suiker in een kom en mix het. Zeef daarna bloem, bakpoeder en vanille suiker. Mix het nog een keer en giet het in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Bak het vervolgens 35 minuten op 160 graden in de oven. Afmeting ovenschaal: 26 cm x 18 cm
Done
2.

Maak ondertussen de mangosaus met eidooiers, suiker en water. Roer het even en voeg daarna de mango toe. Laat het koken en pureer het met een staafmixer. Zet daarna het vuur uit en gooi de boter erin. Zeef de saus en laat het afkoelen in de koelkast.
Done
3.

Voor het melkmengsel heb je melk, kokosmelk en gecondenseerde melk nodig. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Done
4.

Draai vervolgens de cake om, verwijder het bakpaper en prik gaatjes met een satestokje. Lepel het melkmengsel goed over de cake en maak een laag met slagroom. Giet als laatst de mangosaus eroverheen en zet het 3 uur in de koelkast. Eet smakelijk! Let op! Laat de cake eerst afkoelen, draai het vervolgens om en voeg de ingrediënten toe.
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *