Kol Böreği

Maak kennis met Kol böregi, een heerlijk Turks deeggerecht dat bekend staat om zijn super knapperige textuur en sappige gehaktvulling. Dit recept is niet alleen verrukkelijk, maar ook super makkelijk te maken. Met kant en klare baklavavellen creëer je een smaakvolle Kol böregi, perfect voor elke gelegenheid. Je kunt dit gerecht ook bereiden met een smaakvolle vulling van witte kaas, voor degenen die van een vegetarische optie houden.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
15 baklavavellen
200 ml melk
50 ml zonnebloemolie
50 gram gesmolten boter
VOOR GEHAKTVULLING:
300 gram kalfsgehakt of rundergehakt
1 kleine ui
3 el zonnebloemolie
1 tl shoarmakruiden
0.5 tl zout

Bereidingswijze

1.

Fruit eerst de ui en bak het gehakt gaar. Voeg vervolgens shoarmakruiden en zout toe en laat het mengsel afkoelen.
Voor gehaktvulling: 300g kalfsgehakt of rundergehakt 3 el zonnebloemolie 1 kleine ui 1 tl shaormakruiden 1/2 tl zout
Done
2.

Maak daarna het botermengsel door melk, gesmolten boter en zonnebloemolie te combineren. Meng goed en zet opzij.
Voor botermengsel: 50 ml zonnebloemolie 50g gesmolten boter 200 ml water
Done
3.

Leg twee baklavavellen op elkaar en bestrijk ze met het botermengsel. Leg vervolgens nog drie baklavavellen op elkaar, besmeer elke laag in met het mengsel (behalve op het laatste vel) en voeg het gehaktmengsel toe.
Ingrediënten: 15 baklavavellen
Done
4.

Rol het deeg op tot een U-vorm en bestrijk de bovenkant met het resterende botermengsel. Plaats de borek op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *