Korean Fried Chicken

Heb je zin in een superkrokante kip die is omhuld met plakkerige, zoete en pittige saus? Dan mag je deze Korean Fried Chicken niet missen! Check het recept voor deze overheerlijke Korean Fried Chicken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipdijfilet of kipfilet
3 teentjes knoflook
1 tl gember
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR BREADING:
200 gram maizena
0.5 tl bakpoeder
VOOR SAUS:
2 el gochujang
4 el ketchup
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 tl chilivlokken
3 el basterdsuiker
3 teentjes knoflook

Bereidingswijze

1.

Breng als eerst de kipdijfilet op smaak met gember, knoflook, peper en zout. Meng alles door elkaar en laat het 20 minuten marineren.
Done
2.

Maak ondertussen de breading met maizena en bakpoeder, roer het en haal de kip erdoorheen.
Done
3.

Bak het eerst 5 minuten op 180 graden en daarna 2 minuten op 200 graden. Maak vervolgens de saus met gochujang, ketchup, sojasaus, rijstazijn, basterdsuiker, knoflook en chilivlokken.
Done
4.

Meng het goed door elkaar, bak de saus op laag vuur en hussel de kip erdoorheen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *