Kruidenboter Gözleme
Ken je het gevoel dat je er gewoon niet bij hoort? Deze kruidenboter Gözleme met jong belegen heeft hetzelfde probleem! Dit gerecht heeft een identiteitscrisis, het hoort niet thuis in de Turkse keuken, ook niet in de Nederlandse keuken. Wie claimt dit gerecht? Check het recept voor deze overheerlijke Kruidenboter Gözleme.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
VOOR DEEG: | |
150 gram bloem | |
150 gram yoghurt | |
1 el olijfolie | |
0.5 tl zout | |
VOOR VULLING: | |
30 gram kruidenboter | |
3 plakjes jong belegen |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst het deeg met bloem, yoghurt, olijfolie en zout.

Done
2.
Meng alles door elkaar en kneed het voor een paar minuten. Gebruik meer bloem als het deeg te plakkerig wordt. Rol het vervolgens op, verdeel het in 3 stukken en maak er balletjes van.

Done
3.
Druk daarna het deeg plat met je vingers en rol het goed uit met een deegroller. Besmeer het deeg met kruidenboter en leg er plakjes kaas op. Vouw de zijkanten en bak de gözleme aan beide kanten. Eet smakelijk!

Done
Geef een antwoord